Blockchain

Steeds meer consumenten hebben behoefte aan meer informatie over de herkomst van ingrediënten, verantwoorde voeding en bewust koken. Met blockchain speelt Verstegen in op deze behoefte. Verstegen maakt door middel van blockchain-technologie de keten van boer tot consument eerlijk, transparant en duurzaam. De eerste keten die transparant is gemaakt, is de keten van nootmuskaat. Nootmuskaatboeren worden met deze technologie actief betrokken in de productieketen om onder andere hun ondernemerschap te stimuleren. Voor toekomstige generaties willen we het ook aantrekkelijk maken om in de kruiden- en specerijenketen te werken.

Image-block

Onderhandelingspositie van de boer

Verstegen wil investeren in een duurzaam en toekomstbestendig voedselsysteem, met transparante en korte ketens. Door boeren actief te betrekken in de productieketen stimuleren we hun ondernemerschap. Het doel ervan is onder andere het verbeteren van de onderhandelingspositie van de boer. Ook krijgen ze een grotere betrokkenheid in het proces.

Image-block

Volg de reis van nootmuskaat

Scan de QR-code op de verpakking van de Back to the Origin nootmuskaat en leer meer over de herkomst van nootmuskaat. Je ziet welke boer jouw nootmuskaat heeft verbouwd en of hij een goede prijs ontvangen heeft. Dit heeft de boer zelf middels de technologie geverifieerd.

Neem een kijkje in de keten
Image-block

Back to the origin met de Verstegen nootmuskaat

Nootmuskaat is natuurlijk heerlijk maar is het ook eerlijk? Dankzij blockchain-technologie kun je precies zien waar nootmuskaat vandaan komt, welke kwaliteit het is, door welke boer het verbouwd is en of de boer er een eerlijke beloning voor heeft gekregen.

Vertrouwen in de keten

Met blockchain-technologie kan iedereen in de keten inzicht en vertrouwen in elkaar. Dat zorgt voor een eerlijke verdeling en een goede samenwerking. Het belang van de boer speelt een belangrijke rol in de investering van toekomstige generaties. Verstegen wil bijdragen aan een beter inkomen voor boeren. Dat is ook in wederzijds belang: als de boer geen geld heeft om nieuwe nootmuskaatbomen te planten, zal zowel de kwaliteit als het aanbod afnemen.

Image-block

De juiste prijs

Als de boer anoniem bevestigt of prijsafspraken zijn nagekomen, kunnen andere spelers in de keten zien of dat goed gaat. Zij kunnen de QR-code op de verpakking van de Back to the Origin nootmuskaat scannen. Als de betaling niet goed plaatsvindt, ziet iedereen dat direct. Verstegen betaalt een hogere prijs dan de marktprijs, daarom kan zij jou de beste kwaliteit kruiden en specerijen beloven. Jij kunt controleren of de nootmuskaat ook van die beloofde kwaliteit is.

Image-block

Leefbaar inkomen

Verdienen Indonesische nootmuskaatboeren een leefbaar inkomen? Dat zocht Fairfood voor ons uit. Helaas verdienen nootmuskaatboeren nog te weinig voor een leefbaar inkomen, dat wordt beïnvloed door meerdere factoren. Welke factoren? Dat lees je op de website van Fairfood.

Ga naar het artikel van Fairfood
Image-block

Maak kennis met onze boer(in)

Ultieme transparantie: weten wie je eten verbouwd. Met de blockchainapplicatie van Verstegen Spices & Sauces en Fairfood, leer je de boeren achter je nootmuskaat kennen – Tony, Pransisko, Hetty en Jamal bijvoorbeeld… Verstegen zocht een aantal boeren op om meer over hen, hun onderneming en hun dromen te weten te komen. Vandaag spreken wij met Rahmawati.

Lees verder
Image-block

Blockchain

We snappen dat blockchain een complex verhaal is. Mocht je meer informatie willen ontvangen over de nootmuskaat? Stuur een mail naar info@verstegen.be.