Duurzaamheid binnen Verstegen

Het verduurzamen van de kruiden- en specerijenketen

Duurzaamheid

Duurzaamheid is één van de kernaspecten binnen de bedrijfsvoering van Verstegen Spices & Sauces. Als familiebedrijf is dit vanzelfsprekend, we werken immers voor de kinderen van onze kinderen. Verstegen vindt het belangrijk om te leren van andere bedrijven en om hen te stimuleren om duurzamer te ondernemen. Samenwerking is van groot belang, echte impact ontstaat immers door het samen te doen. Verstegen wil daarom een actieve rol spelen bij het vergroten van het MVO netwerk binnen Nederland. Zo is Verstegen partner van onder andere MVO Nederland en van het Sustainable Spice Initiative. Bekijk ons aandeel in de nieuwe economie als partner van MVO Nederland.

Ons aandeel
Image-3cards

Verkozen tot duurzaamste bedrijf van Nederland

Verstegen is uitgeroepen tot duurzaamste bedrijf van Nederland. De prijs is een initiatief van de Stichting Nederland CO2 Neutraal in Driebergen. In de zoektocht naar het duurzaamste bedrijf van Nederland heeft Verstegen de publieksprijs gewonnen. Zo zijn we een agroforestry programma gestart en helpen we peperboeren hun oogst te verbeteren door middel van geo-data.

Image-3cards

Sustainable Development Goals

Verstegen neemt haar verantwoordelijkheid om de kruiden en specerijen markt te verduurzamen. De keten van boer tot consument moet transparant, eerlijk en duurzaam zijn voor mens, milieu en maatschappij. Daarom zoeken we continu naar manieren waarop we een positieve invloed kunnen uitoefenen op de wereld. Hiervoor maken we gebruik van de UN Sustainable Development Goals, ook wel SDG’s. Van de 17 SDG’s focust Verstegen zich op 5 doelen die aansluiten bij de missie en visie van Verstegen.

Lees meer
Image-3cards

MVO Jaarverslag

Verstegen wenst een voorbeeld te zijn voor de maatschappij als het gaat om Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

In het MVO jaarverslag 2018 lees je wat Verstegen hiervoor doet.

Lees het MVO jaarverslag 2018

Verstegen als CO2-neutrale organisatie

Om bij te dragen aan het tegengaan van klimaatverandering is Verstegen gestart met een CO2-compensatie project in samenwerking met CO2 Operate B.V. Verstegen zet vrachtwagens in met euro-5 of -6 motoren. Daarnaast is op het hoofdkantoor in Rotterdam LED verlichting met aanwezigheidssensoren, warmte terugwininstallaties en is Verstegen op weg naar een papierloze werkomgeving. De verbruikte elektriciteit is afkomstig van Nederlandse wind en de zon. Zo heeft Verstegen een eigen windmolen en is één dak bedekt met 876 zonnepanelen. Bij de opwekking van groene stroom komen nauwelijks vervuilende stoffen vrij, daarom zijn dit duurzame oplossingen.

Image-block

Duurzaamheid binnen Verstegen

We zijn trots op onze unieke en duurzame samenwerking met lokale boeren in de landen van de oorsprong. Door het gebruik van hoogstaande technologische oplossingen en een optimale kwaliteitscontrole toe te passen, kunnen we de keten van boer tot consument eerlijk, transparant en duurzaam houden.