Verstegen Spices & Sauces

Van 1886 tot nu

1886
Geschiedenis

De oprichting

Verstegen Specerijenhandel en Fabriek van Conserveermiddelen is in 1886 opgericht door de heer Verstegen in Rotterdam. In 1897 stierf de heer Verstegen. Na zijn dood is het bedrijf voortgezet onder de directie van de twee procuratiehouders: de heren C. Diederik en J. Man in ‘t Veld. Het bedrijf hield zich onder hun leiding bezig met de handel in specerijen, zuidvruchten en bakkerijgrondstoffen.

1914
Geschiedenis

De driedeling

Omstreeks 1914 verloofde de oudste dochter van de heer Diederik zich met de heer F.P. Kersteman, die zijn schildersbedrijf verkocht en in dienst trad bij zijn schoonvader de heer Diederik. Toen in 1915 de beruchte anti-trustwet werd ingevoerd werd Verstegen Specerijenhandel en Fabriek van conserveermiddelen opgesplitst in drie delen:
• Firma C. Diederik en Zn Bakkerijgrondstoffen onder leiding van de heer Diederik;
• Firma J.H. Verstegen onder leiding van de heer Man in ‘t Veld;
• Firma Verstegen Specerijenhandel en Fabriek van Conserveermiddelen onder leiding van de heer Kersteman, die in 1918 trouwde met de dochter van de heer Diederik.

1918
Geschiedenis

Slagerij en worstmakerij

Verstegen legde de basis in de slagerij en worstmakerij.

1932
Geschiedenis

Een vaste kern klanten

Vooral na het eindigen van de 1ste Wereldoorlog groeide het bedrijf voorspoedig. Ondanks de crisisjaren in 1932 en 1933 wist het bedrijf het hoofd goed boven water te houden. Door het leveren van kwaliteit, service en betrouwbaarheid kreeg Verstegen een grote en vaste kern van klanten die de gestadige groei van het bedrijf waarborgden.

1939
Geschiedenis

Eerste generatie Driessens

In 1939 kwam de heer B.J. Driessen (de vader van Jan Driessen) in dienst als vertegenwoordiger en trouwde met de dochter van de heer Kersteman. Enkele jaren later nam de B.J. Driessen het bedrijf over. Hiermee kwam de eerste generatie Driessens aan het roer.

1940
Geschiedenis

De recepten veilig stellen

Op 14 mei 1940 hingen er gitzwarte rookwolken boven Rotterdam en werd het bedrijf aan de Hugo de Grootstraat 104, volledig verwoest met uitzondering van de brandkast met Verstegen recepturen. Uit deze brandkast wist de heer Kersteman, enkele uren voor het grote bombardement op Rotterdam, de recepten veilig te stellen.

1945
Geschiedenis

Bevrijding

Een jaar na de bevrijding op 5 mei 1945, kwamen langzaam maar zeker weer wat grondstoffen binnen en is een aarzelende start gemaakt vanuit een garage in de wijk Hillegersberg. Pas zes jaar na het beëindigen van WO II hadden we weer een bedrijfsruimte aan de Hoornbrekerstraat én kwaliteitsgrondstoffen op voorraad.

1949
Geschiedenis

Internationale groei

In 1949 begon onze internationale groei, net over de grens in België en in 1962 zijn we ook het terrein van horeca en grootkeukens gaan verkennen.

1964
Geschiedenis

Uitbreiding

Na een jaar of twaalf werd ook het pand aan de Hoornbrekerstraat te klein. Op 30 december 1964 werd het prachtige nieuwe bedrijfspand aan de Giessenweg 62 in gebruik genomen, waar de productie nu nog steeds plaatsvindt.

1979
Geschiedenis

Een nieuwe eigenaar

Op 30 november 1979 nam de heer B.J. Driessen afscheid als directeur en eigenaar van Verstegen en deelde tevens mede dat zijn zoon Jan Driessen het roer zou overnemen.

2009
Geschiedenis

De derde generatie Driessens

In 2009 werd Michel Driessen, zoon van Jan Driessen, eigenaar van het bedrijf en hiermee kwam de derde generatie Driessens aan het roer.

2019
Geschiedenis

Puurste kruiden en specerijen

Met meer dan 130 jaar ervaring is er door de jaren heen veel veranderd, maar tot op de dag van vandaag staan we bekend om onze hoge kwaliteit, vakmanschap en betrouwbaarheid. We zijn actief in meer dan 30 landen over de wereld, van de supermarkt tot de industrie. Met een grote variatie van de puurste kruiden en specerijen tot de lekkerste mixen, sauzen en marinades.