Halal - Verstegen Algemeen

Halal

Halal voeding neemt een steeds grotere plaats in. Verstegen Spices & Sauces B.V. speelt in op de toenemende vraag van de markt met een Halal assortiment van meer dan 150 producten.

Informatie over het certificaat Halal

Halal is een voedingsleer met duidelijke voedselvoorschriften waaraan moslims zich dienen te houden. Halal voeding is bereid volgens de islamitische spijswetten.


Neem bijvoorbeeld vlees. Vlees is alleen toegestaan voor consumptie als het op religieuze wijze is geslacht. Daarnaast moet het dier op een waardige manier geleefd hebben en niet zijn blootgesteld aan stress en mishandeling. Zo zijn er ook weer voorschriften voor overige voedingsmiddelen.


Halal International Control (HIC) is een onafhankelijke organisatie die internationaal Halal certificaten uitgeeft. De basis voor correcte Halal controle wordt gevormd door nauwkeurigheid en kennis van zaken in combinatie met een sterk gevoel voor integriteit. Dit zijn de normen en waarden die de grondslag vormen van het bestaansrecht van HIC. HIC heeft een nauwe samenwerking met de Al Azhar research academy en de Dar ul ifta commissie, beide gevestigd in Cairo. Met deze zeer gerenommeerde commissies als steun in de rug, is HIC in staat om op al Halal voedingsvraagstukken een zorgvuldig en betrouwbaar antwoord te geven.