Italiaanse kruiden

Italiaanse kruiden is een kruidenmix die bestaat uit verschillende kruiden, afkomstig uit het gebied rondom de Middellandse Zee. Er zijn allerlei samenstellingen mogelijk, de meest voorkomende combinatie is oregano, basilicum en tijm. De Italiaanse kruidenmix van Verstegen bevat naast deze 3 kruiden ook nog bonenkruid. Al deze ingrediƫnten komen, net als onze andere producten, direct bij de oorsprong vandaan. Hier komt immers de beste kwaliteit vandaan!

Image-block

Onze picolier vertelt je meer!

Alle groene kruiden in dit mengsel worden apart luchtgedroogd en worden daarna pas gemengd. Italiaanse kruiden smaken ook erg goed in salades.

De smaak van Italiaanse kruiden

De verschillende losse kruiden worden apart aan de lucht gedroogd. Pas daarna wordt het samengesteld, zodat de smaken van de kruiden het meest puur blijven. De melange ziet er frisgroen uit van kleur en heeft een Mediterrane geur. De smaak van de Italiaanse kruidenmix is kruidig en warm en doet je direct aan Italiƫ denken.

Image-block

Italiaanse kruiden in de keuken

Italiaanse kruiden wordt regelmatig gebruikt in de Italiaanse keuken. Zo zijn er verschillende pastagerechten waar Italiaanse kruiden in een tomatensaus wordt gebruikt, zoals pasta marinara, pasta arrabiata en lasagne. Ook op pizza geeft de Italiaanse kruidenmix een warme, kruidige smaak.

Naast de traditionele Italiaanse gerechten als pasta en pizza kunnen Italiaanse kruiden ook uitstekend verwerkt worden in stoofschotels, voor een diepere smaak aan het gerecht.

Meer recepten
Image-block

Gebruik de kruiden ook eens om een stukje vlees, kip of vis op smaak te brengen.